PARTNER PORTALU

Apartamenty Niemcewicza gotowe i z garażem w cenie

Realizowane przez Grupę Napollo Apartamenty Niemcewicza 17 na Starej Ochocie to jeden z najbardziej prestiżowych adresów w Warszawie. Modernistyczna bryła, obłożona szlachetnym piaskowcem, panoramiczne okna i loggie – to charakterystyczne elementy architektury projektu pracowni JEMS Architekci.

Autor: HouseMarket.pl 24 kwietnia 2017 09:20

Inwestycja obejmuje zespół dwóch wielorodzinnych budynków mieszkalnych o wysokim standardzie wraz z wewnętrznym, zielonym patio dla mieszkańców oraz ogólnodostępnym skwerem. W pierwszym etapie powstanie budynek na planie litery U, z głównym lobby od strony ul. Niemcewicza oraz dwoma bocznymi skrzydłami, stanowiącymi przedłużenie zabudowy wzdłuż ulic Ponieckiej i Odrzykońskiej. W obiekcie znalazło się 71 mieszkań.

Druga faza objęła realizację budynku z 51 mieszkaniami. Na terenie inwestycji powstał dwupoziomowy parking podziemny. Śródmiejski charakter projektu podkreślają lokale usługowe na parterze oraz starannie zaaranżowana przestrzeń z miejscami do wypoczynku i zielenią.

W okolicy przeważa niska, kilkupiętrowa zabudowa, w tym odrestaurowane kamienice przy pobliskim pl. Narutowicza. W bezpośrednim sąsiedztwie Apartamentów Niemcewicza 17 znajdują się zarówno wszystkie niezbędne usługi, jak i placówki zdrowia, kultury i oświaty oraz doskonale rozwinięta sieć komunikacji.

Mieszkania mają czytelnie wydzieloną strefą dzienną i nocną

Wysokość pomieszczeń - minimum 2,80 m, potęguje wrażenie przestronności, a ich przejrzysty układ ułatwia aranżację przestrzeni. Konstrukcja budynku umożliwia łączenie lokali.

Na ostatniej kondygnacji zaplanowano reprezentacyjny, ponad 200-metrowy penthouse, z własnym dostępem do windy. Wszystkie lokale posiadają loggie, a apartamenty na najwyższych piętrach – tarasy, z których rozciąga się widok na Starą Ochotę.

Mała liczba mieszkań w każdej klatce zapewni poczucie prywatności. Kompozycja elewacji Apartamentów Niemcewicza 17 nawiązuje do stylistyki przedwojennej kamienicy. Nowoczesnego charakteru nadają jej horyzontalne wnęki, w których zaprojektowano loggie ze szklanymi balustradami oraz panoramiczne okna w drewnianej oprawie. Boczne ściany loggii oraz sufity wykończono materiałem drewnopochodnym.

Główne wejście zaprojektowano w formie szerokiej witryny z rozsuwanymi drzwiami, a w reprezentacyjnym holu usytuowano recepcję. Przejście do klatek schodowych prowadzi przez przeszklony korytarz, pełniący funkcję galerii, z widokiem na dziedziniec.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

REKOMENDOWANE DLA CIEBIE

SPOŁECZNOŚCI

House Market: polub nas na Facebooku

House Market: dołącz do nas na Google+

Obserwuj House Market na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych