PARTNER PORTALU

DM Invest zachęca do projektu Piecewska

W budynku zaprojektowano 28 mieszkań, z czego 26 to lokale dwupokojowe i trzypokojowe o metrażach wahających się w granicach ok. 50-70 mkw. Apartamenty na dwóch najwyższych kondygnacjach mają ok. 117 mkw.

Autor: HouseMarket.pl 07 stycznia 2016 10:41

Projekt Piecewska to trzecia inwestycja firmy DM Invest. W budynku zaprojektowano 28 mieszkań, z czego 26 mieszkań to lokale dwupokojowe i trzypokojowe o metrażach wahających się w granicach ok. 50-70 mkw. Dwa pozostałe apartamenty na dwóch najwyższych kondygnacjach mają ok. 117 mkw. Wszystkie mieszkania posiadają duże balkony lub tarasy od strony południowej.

 Teren inwestycji zlokalizowany jest w gdańskiej dzielnicy Piecki Migowo popularnie zwanej Moreną przy ul. Piecewskiej. W pobliskim sąsiedztwie znajduje się kościół i szkoła podstawowa. Ponadto w promieniu 500 m znajdują się m.in. przychodnia zdrowia, McDonald, Gdański Park Naukowo Technologiczny.

Okoliczną zabudowę tworzą z jednej strony kilkupiętrowe bloki mieszkalne, a z drugiej strony - niska zabudowa szeregowa. Praktycznie cały teren jest niedostępny dla ruchu kołowego. W części frontowej działki bezpośrednio z ul. Gojawiczyńskiej, zaprojektowano wjazd do garażu podziemnego i krótką pieszojezdnię, która jednocześnie będzie pełnić funkcję stanowiska awaryjnego dla wozu bojowego straży pożarnej.

W sąsiedztwie rampy zjazdowej usytuowano zewnętrzny śmietnik, łatwo dostępny zarówno dla mieszkańców jak i smieciarki. Kubatura śmietnika została z obu stron zarówno od ulicy i budynku przysłonięta zielenią. Po przeciwległej stronie budynku, w sąsiedztwie terenów rekreacyjnych zlokalizowano plac zabaw.

Na terenie zaprojektowano jeden budynek wielorodzinny o sześciu kondygnacjach nadziemnych i jednej kondygnacji podziemnej garażu.

Architektura budynku ma charakter nowoczesny i prostą formę. Na elewacjach zastosowano drewno, cegłę i blachę. Szara cegła została zastosowana w dwóch miejscach: w dolnej partii elewacji wejściowej oraz górnej partii elewacji południowej i wschodniej, w której znajdują się dwa najdroższe i największe apartamenty w budynku.

Partie ścian elewacji południowej, które są niedostępne dla mieszkańców z ich balkonów zostaną pokryte drewnem elewacyjnym ułożonym pionowo. Ma to nadać ciepła i współgrać z sąsiadującą w bardzo bliskiej odległości ścianą drzew. Blachę zastosowano jako materiał dekoracyjny w blendach okiennych.

Klatka schodowa wraz z windą oraz korytarze komunikacji ogólnej zostały zaprojektowane od strony północnej. Cała strefa ogólnodostępna jest bardzo jasna lecz jednocześnie niewidoczna z zewnątrz dzięki zastosowaniu przeszkleń z profili szklanych typu profilit, które przepuszczają światło dzienne lecz z zewnątrz tworzą nieostry rozmazany obraz wnętrza.

 

REKOMENDOWANE DLA CIEBIE

SPOŁECZNOŚCI

House Market: polub nas na Facebooku

House Market: dołącz do nas na Google+

Obserwuj House Market na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych