PARTNER PORTALU

NC Investment umacnia pozycję w Warszawie. Rusza nowa inwestycja

Pod koniec grudnia ruszy budowa kolejnej stołecznej inwestycji mieszkaniowej holdingu NC Investment. Będzie to budynek mieszkalny na Bemowie przy ul. Gen. Tadeusza Pełczyńskiego 20C. Obiekt zaprojektowała pracownia architektoniczna MAAS Projekt, a generalnym wykonawcą firma NC Construction. Inwestycja uzyskała już ostateczne pozwolenie na budowę.

Autor: HouseMarket.pl 16 listopada 2017 07:04

Obiekt ma mieć 35 mieszkań na siedmiu kondygnacjach nadziemnych. Część garażowa zajmą dwie kondygnacje podziemne. Powierzchnia użytkowa mieszkań wyniesie 1,811 tys. mkw., największe z nich będą miały 90 mkw. Konstrukcja budynku umożliwia daleko idące zmiany układów funkcjonalnych na poszczególnych kondygnacjach. Dzięki temu ostatnie, szóste piętro daje możliwość stworzenia penthouseꞌu o powierzchni co najmniej 260 mkw.

- Już od chwili pokazania budynku na targach mieszkaniowych cieszył się on bardzo dużym zainteresowaniem. Obecnie mamy 20 proc. zarezerwowanych lokali. Sprzyjają temu charakterystyczne cechy budynku, w tym m.in. wielkość balkonów, która w niektórych mieszkaniach osiąga prawie 30 mkw. Najszybciej sprzedane zostały kawalerki. Średnia cena metra kwadratowego w tym budynku wyniesie 7,2 tys. zł. - tak stronę handlową inwestycji opisuje menedżer projektu z ramienia NC Investment, Eryk Zieliński.

Wszystkie inwestycje mieszkaniowe NC Investment podlegają standaryzacji warunków stawianych architektom. Holding dąży do rozpoznawalności jego budynków na rynku w kontekście kilku czynników: wysokości mieszkań, dużych przeszkleń, dwumetrowego wysięgu balkonów, rodzaju balustrad, boni z charakterystycznymi cegiełkami i wykończenia całej elewacji.

- Budynek wpisany jest w narożną działkę, tak aby w optymalny sposób zapewnić komfort przyszłym mieszkańcom. Bryła budynku jest zwarta na planie prostokąta z centralną wewnętrzną klatką schodową z trzonem windowym. Orientacja budynku północ-południe daje możliwość właściwego doświetlenia mieszkań, zarazem ochrony akustycznej przed węzłem komunikacyjnym. Poziome podziały elewacji o zróżnicowanej linii z silnie zaznaczonymi dużymi balkonami i daszkami zapewniają z jednej strony spokojny apartamentowy charakter architektury, a z drugiej dynamiczny. Szczególną uwagę poświęciliśmy na zapewnienie jak najlepszych warunków przyszłym mieszkańcom wewnątrz budynku. Mieszkania zaprojektowane zostały zgodnie z zasadą podziału na część dzienną i nocną z przejrzystym rozkładem funkcjonalno-przestrzennym - komentuje architekt Henryk Łaguna z pracowni MAAS Projekt.

Inwestycja przy Pełczyńskiego 20C w Warszawie przygotowywana była przez spółkę od dłuższego czasu. Pierwotny projekt nie uzyskał jednak pozwolenia na budowę z powodu rozbieżnych stanowisk organów administracji publicznej związanych z drogą publiczną, przy której położona jest inwestycja. Obecnie rusza więc projekt drugi, nieco zmniejszony, z dostępem do budynku od drogi wewnętrznej.

- Pełczyńskiego 20C jest naszą kolejną propozycją, która wymyka się prostym definicjom. Wprawdzie nie jest to apartamentowiec, niemniej jakość rozwiązań architektoniczno-funkcjonalnych oraz kilka udogodnień technicznych – nieczęstych w przeciętnym budownictwie mieszkaniowym – sprawiają, że osobie zainteresowanej apartamentem łatwo będzie go stworzyć. Tak oto dajemy w tym budynku mieszkania o ponadstandardowej wysokości 2,75 m. Do garażu samochody wjadą windą. W żadnej z naszych inwestycji nie oferujemy w garażach tak nielubianych platform do parkowania piętrowego. W samych zaś mieszkaniach, mimo że nie było takiej potrzeby, całą stolarkę okienną zaoferujemy o podwyższonej izolacyjności akustycznej - dodaje Piotr Laszkiewicz, prezes NC Investment.

Zgodnie ze standardami NC Investment na działce pod budynek nie zostanie wycięte ani jedno zdrowe drzewo. Holding nigdy nie wycina drzew, ale je przesadza. W ten sposób pozostanie na terenie inwestycji piękny dwupienny dąb szypułkowy, dodatkowo zaś na działkę przywiezione zostaną drzewa przesadzone z innych terenów holdingu. Powierzchnia biologicznie czynna wyniesie w tej inwestycji 306 mkw. Będzie ją tworzyć głównie zieleń niska na płycie garażu i maty wegetacyjne na dachu.

Podobał się artykuł? Podziel się!

REKOMENDOWANE DLA CIEBIE

SPOŁECZNOŚCI

House Market: polub nas na Facebooku

House Market: dołącz do nas na Google+

Obserwuj House Market na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.