Ponadczasowy urok drewna w kuchni

Wykorzystanie drewna w kuchni niesie ze sobą sporo ograniczeń. Optymalną alternatywą są blaty kuchenne w dekorach inspirowanych dębem czy gatunkami egzotycznymi.

Autor: Housemarket.pl 21 października 2015 12:29

Drewniane blaty mogą stanowić najważniejszy element aranżacji kuchennego wnętrza - zwłaszcza dla osób ceniących we wnętrzach ciepło i naturalność. Jednakże drewno w kuchni to materiał bardzo wymagający. Po pierwsze - wiąże się z dość wysokimi kosztami. Po drugie szybko się zarysowuje i plami, więc wykonany z niego blat po pewnym czasie nie będzie wyglądał już tak atrakcyjnie. Blaty kuchenne z drewna źle znoszą kontakt z wysoką temperaturą, odbarwiają się, są łatwopalne. Z czasem ciemnieją pod wpływem promieni słonecznych.

Alternatywą są blaty kuchenne Pfleiderer wykonane na bazie płyty wiórowej, pokrytej laminatem HPL, które charakteryzują się odpornością na środki chemiczne, uszkodzenia mechaniczne, a także na działanie wody i temperatury.

Proponowane przez producenta blaty do złudzenia przypominają strukturą naturalne drewno, ukazując jednocześnie jego różnorodność. Można wśród nich znaleźć zarówno propozycje delikatne i subtelne, jak i bardziej wyraziste, zdecydowane.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

REKOMENDOWANE DLA CIEBIE

SPOŁECZNOŚCI

House Market: polub nas na Facebooku

House Market: dołącz do nas na Google+

Obserwuj House Market na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych