Tak urządzono mieszkanie na Osiedle Wilno, na warszawskim Targówku

Nowoczesne Osiedle Wilno na warszawskim Targówku, to niemalże miasto w mieście. Kameralna architektura niskich bloków ozdobionych muralami, zieleń, place zabaw i własna stacja kolejowa sprawiają, że chętnie jest wybierane przez rodziny z dziećmi. W jednym z budynków powstała przyjazna przestrzeń mieszkalna dla małżeństwa z dwójką dzieci, zaaranżowana przez pracownię Decoroom.

Autor: housemarket.pl 15 października 2021 14:17

Apartament składa się z salonu z kuchnią, trzech sypialni, w tym dwóch zajmowanych przez dzieci i dwóch łazienek. Architektka Ewa Dziurska, która aranżowała tą przestrzeń stworzyła jasne przytulne wnętrze, ozdobione złotymi akcentami niczym wstążką.

Już od progu gości wita olbrzymie lustro w złotej ramie, które w połączeniu z oświetleniem w tym samym kolorze jest zapowiedzią tego, co zastaniemy przechodząc dalej. Do salonu prowadzi podłoga wykończona ciemną deską z lekką, złocistą poświatą - Barlinek Dąb Nugat Piccolo, klejona bezpośrednio do podłoża.

Szukasz terenów inwestycyjnych? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Radość codzienna

W salonie wzrok przyciąga podłoga zawadiacko przechodząca na ścianę. Drewniane deski nadają przytulności i są ciekawą dekoracją wnętrza, a jednocześnie optycznie je wydłużają i poszerzają. Jest ona też tłem dla telewizora i szafki wykonanej według projektu Katarzyny Domańskiej z Decoroom Kitchen. Okna zajmujące całą ścianę gwarantują nieskończony niemalże dostęp światła dziennego, dzięki czemu za dnia jest tu zawsze jasno i rześko.

Niewątpliwą ozdobą salonu jest welurowa sofa i sąsiadujący z nią fotel w złocistym kolorze. Dwie małe pufy z zabawnymi frędzelkami w tym samym odcieniu tworzą złotą strefę wypoczynkową. Prostokątny stolik kawowy wykonany został z blatu, który został po wykończeniu kuchni i stanowi on element łączącym obie przestrzenie. Dywan w geometryczne wzory ożywia wnętrze. Okrągły stół jadalniany stanowi umowną granicę między strefą salonową, a kuchenną.

Kuchenna prostota z odrobiną złota

Biała kuchnia to projekt Katarzyny Domańskiej z Decoroom Kitchen. Prosta zabudowa stanowi doskonałe tło dla złotych dodatków. Złoty panel w pasie roboczym niczym satynowa wstęga okala przestrzeń. Nawiązujące kolorem uchwyty i lampy dopinają wszystko w jedną całość. Architektka Decoroom zadbała, by w zabudowie nie zabrakło pojemnych szafek i szuflad do przechowywania. Wspomniany wcześniej kamienny blat również nawiązuje złoceniami do pozostałych elementów wnętrza.

Pastelowe sny

W prywatnej części Pani i Pana domu dominuje subtelna pastelowa elegancja. W przeciwieństwie do innych pomieszczeń złoto spotkamy tu jedynie w dodatkach takich jak lusterko czy wazon. Tapicerowane łóżko wykończone welurem w odcieniu pudrowego różu zachęca do udania się na odpoczynek. Na przeciw niego znajduje się zaprojektowana przez architektkę Decoroom, toaletka na całą szerokość ściany. Jest ona niewątpliwie wymarzonym i ulubionym miejscem Pani domu. Lekki metalowy stelaż tworzy delikatne wykończenie nie obciążając przy tym wnętrza. Imponująca tafla lustra w kształcie półkola, tworzy idealne miejsce do codziennego makijażu i wieczornej pielęgnacji.

Złota odnowa

W mieszkaniu znajdują się dwie łazienki i obie łączy złoty kolor. W mniejszej, gościnnej ściana za toaletą jak i szafka, zostały zaprojektowane w tym kolorze. Złote panele nie tylko robią niesamowite wrażenie po wejściu, ale też odbijają światło, przez co wnętrze wygląda przestronniej.

Prostokątna umywalka została osadzona na długim blacie bez stelaża, takie rozwiązanie nadaje lekkości. Duże lustro w złotej ramie nawiązuje stylem do tego z przedpokoju, a zarazem powiększa optycznie przestrzeń. Mimo niewielkich rozmiarów wnętra, zmieściła się tu też kabina prysznicowa z drzwiami otwieranymi do wewnątrz i do zewnątrz.

Większa łazienka, z wanną, utrzymana jest w jasnej tonacji Tu złote są jedynie delikatne, ozdobne lamele, uchwyty szafek i rama lustra, tym razem owalnego. Architektka Decoroom wybrała ten kształt świadomie, by przełamać dużą liczbę prostych linii jaka jest wewnątrz. By powiększyć optycznie przestrzeń na jednej ze ścian zamontowano lustro od podłogi do sufitu.

Podobał się artykuł? Podziel się!

REKOMENDOWANE DLA CIEBIE

SPOŁECZNOŚCI

House Market: polub nas na Facebooku

Obserwuj House Market na Twitterze

RSS - wiadomości na czytnikach i w aplikacjach mobilnych

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.