Wynajem krótkoterminowy - tak Polacy zaprojektowali mieszkanie w Rzymie



Housemarket.pl - 04 stycznia 2021 12:44


Elegancki ciemny fornir i kontrastujące z nim jasne ściany - to mieszkanie, które na pewno się wyróżnia! Design całego projektu opiera się na prostocie i stylowych meblach, które razem tworzą ładną całość.

Wnętrze zostało zaprojektowane w zabytkowym budynku, który zlokalizowany jest w samym sercu dzielnicy Trastevere w Rzymie. Jest to apartament przygotowany na sezonowe pobyty, a za jego projektem stoją architekci z  Zakładu Usług Projektowo-Architektonicznych ZUP-A.

Mieszkanie zostało przygotowane dla pary, posiada salon z niewielką kuchnią, jadalnię oraz sypialnię i łazienkę. Proste i eleganckie materiały jakie zostały użyte to głównie ciemny fornir oraz kontrastujące z nim jasne ściany i wyposażenie, co daje mu ponadczasowy design.

Szukasz terenów inwestycyjnych? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

W części dziennej zwraca uwagę zaprojektowany mebel, który znajduje się w centralnej części salonu spełnia kilka funkcji: jest zabudową do biokominka, szafką, regałem na książki, ścianką na telewizor oraz wydziela przestrzeń części wypoczynkowej od pozostałych stref.

Życzeniem klienta było zaprojektowanie eleganckiej i małej kuchni, która będzie spełniać swoje podstawowe funkcje. W tej niewielkiej przestrzeni zaprojektowano wystarczającą ilość miejsca na przechowywanie i zmieszczenie podstawowego sprzętu kuchennego. Dodatkowo został zaprojektowany jeden ruchomy moduł szafki kuchennej, który można wysuwać spod blatu i mieć dodatkowe miejsce do pracy lub posłużyć jako przenośny moduł mebla.

Łazienka na życzenie została powiększona i wyposażona w wannę z widokiem na sypialnię. Przesuwne drzwi otwierają dodatkowo przestrzeń łazienki na sypialnię. Jasna łazienka kontrastuje z ciemnym sufitem i ścianą ale zachowuje kontynuację materiałową z całością projektu.

Wizualizacje: Monsumm
Zespół projektowy: Anna Adamowicz, Damian Machnik,  Zakład Usług Projektowo-Architektonicznych ZUP-A
Powierzchnia użytkowa: 80 m²
Projekt: 2020
Lokalizacja: Rzym, Włochy